Knipoog Fotografie | Bianca Gerssen

Autocross

Autocross. Wat mij betreft een ‘mannending’. Dus toen de heren het plan opvatten naar de autocross in Oldeholtpade te gaan, dacht ik lekker met dochter te gaan shoppen. Helaas gooide het maken van diverse verslagen roet in het eten.

Afijn, van een boek op de bank kan ik ook erg genieten, geen probleem. De mannen vonden echter dat ik mee moest. 

Vooruit, dan gáán we! Mèt camera (uiteraard). In Oldeholtpade was het behoorlijk stoffig. Al een tijd geen regen zorgde voor veel zwart stof als de auto’s door de bochten scheurden. Overal zand: in het haar, op de kleding en bijna alle kids hadden zwarte snoetjes. Op al dat stof was ik niet helemaal berekend, dus aantekening voor de volgende keer (zeg ik volgende keer??? haha) “beschermhoes meenemen”. In eerste instantie de camera dus maar in de tas gelaten.

Het stof waaide regelrecht het publiek in. Dus een ander punt opgezocht waar we de race mooi konden zien.

Tijdens de pauze heb ik gevraagd of ik in de binnenring mocht staan. Daar was het namelijk een stuk minder stoffig, en lekker dichtbij de racers. De marshall gaf accoord en na enig geklim stond ik daar dan! Eerste rang! *Joehoe* wat een uitzicht. Best gaaf! Na nog wat instructies van de marshall gingen de races weer los.

Kon ik mooi oefenen op ‘panning’. Dat is een techniek om beweging in een foto vast te leggen, waarbij het onderwerp ‘bevriest’ en de omgeving vervaagt. Leuk om te doen! 

De jongste coureur is 14 jaar!

Wat ontzettende leuke middag hadden wij! Super om eens een keer mee te maken. En voor herhaling vatbaar. De volgende keer zet ik ook wat mensen op de kiek. Achter de schermen (en op het veldje naast de crossbaan) is van alles te zien. Complete gezinnen hebben hun kamp voor die dag opgeslagen. Met thermoskannen koffie en pannen soep. Bijzonder om die sfeer te proeven en het smaakt naar méér.

Hier een greep uit de serie. Het was leuk! Dank aan de Drentse Autocrossclub voor hun hartelijke ontvangst.

Ook dit evenement staat met vrijwilligers. Mooi om te zien hoe zoveel mensen (belangeloos) het mogelijk maken dat de coureurs kunnen crossen en het publiek zich kostelijk vermaakt. Super!

Wil je meer weten over de ‘panning’ techniek? Op zoom.nl staat een mooi artikel.

De hele serie kun je vinden onder vrij werk Autocross. Staat jouw foto ertussen en wil je graag een afdruk? Mail me even :-)

Using Format