Knipoog Fotografie | Bianca Gerssen

Hotel Lemmer

Sommige projecten hebben een lange adem nodig. Zo ook het project dat Jan en Willy de Vrij uit Lemmer zijn opgestart, pak’m beet 4 jaar geleden. Zij kochten het pand naast hun B&B aan de Polderdijk in Lemmer: Mastenmakerij van der Neut. 

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, het fijne weet ik er niet van. Nu, mei 2015 is er een prachtig hotel gerealiseerd in de mastenmakerij. Oude elementen zijn bewaard gebleven, het pand straalt warmte en licht uit.

Destijds heeft Willy mij gevraagd foto’s te maken in de oude situatie. Dat was net op tijd, want de verhuizers waren al druk bezig het pand leeg te halen. Het is al met al een mooie serie geworden. Van het jasje van de al jaren overleden v/d Neut, wat nog altijd op hetzelfde plekje hing, tot aan de machine waar de masten werden bewerkt. Natuurlijk ook de oude schaven in de vensterbank en de klompen onder de werkbank: klaar om in de stappen. 

Uiteindelijk werd het een spoedklus, de puntjes op de welbekende “i” vlak voor de opening. Met dank aan mijn altijd meedenkende canvas-atelier was mijn aandeel op tijd voor de opening geleverd. Inmiddels hangt er een prachtig canvas in de maat 140x300cm in de lounge van het hotel “te pronk”, juist op de plek waar oorspronkelijk de machine ook stond. Jan en Willy hebben gekozen voor een sepia bewerking, passend bij de sfeer van de oude mastenmakerij.

De serie kun je vinden in mijn portfolio, onder ‘Vrij werk’

Wil je overnachten op een unieke plek nabij het centrum van Lemmer? Neem een kijkje op de website van Hotel Lemmer: http://hotellemmer.nl/nl.

Jan en Willy, veel succes met jullie mooie hotel! Hieronder een kleine sfeerimpressie.

Using Format