Knipoog Fotografie | Bianca Gerssen

Make-A-Wish Nederland, de wens van Simone

Een prachtmeid! Simone heeft één grote wens: een nieuwe kamer! Met haar 15 jaar is ze toe aan een kamertje waar ze lekker met vriendinnen kan ‘chillen’. Natuurlijk helemaal in haar eigen stijl: met eigen meubeltjes en eigentijdse kleuren.

Wensvervuller Karin gaat aan de slag. Hoe gaat ze deze wens invullen? Simone had zich namelijk goed voorbereid. De kleuren en stijl zijn duidelijk. Aan de ene kant erg handig, aan de andere kant een uitdaging om Simone toch nog te verrassen.

Tja, en dan belt de wensvervuller van Make-A-Wish Nederland mij…. Ik ben blij verrast! Het is namelijk al een paar jaar geleden dat ik mij als vrijwilliger heb opgegeven bij de stichting. Wat is mijn rol in deze kamerwens? Simone blijkt erg van foto’s maken te houden en een fotoshoot zou prachtig zijn. We maken een afspraak in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Een prachtlocatie voor deze wens! Simone houdt ook erg van bloemen en de bedoeling is dat deze ook terug komen in haar kamer. Zij weet dat natuurlijk niet, wat straks de verrassing extra groot maakt.

We hebben een heerlijke middag. Simone is een prachtmodel. Ze doet het goed en raakt al snel gewend aan de camera. Het resultaat mag er zijn.

Bij de oplevering van de kamer mocht ik ook aanwezig zijn. Ontroerend om te zien hoe blij ze met alles is. Nu, een paar weken later, vertelt Karin mij dat Simone nog steeds wijs met haar kamer is en dat ze de hele wens als een cadeautje ervaren heeft. De moeder van Simone geeft aan dat deze wens haar dochter veel energie gegeven heeft. Zoveel mensen belangeloos aan de slag, daar komt veel positiefs van. Kijk, daar doen we het voor! Missie geslaagd!

De stichting Make-A-Wish vervult wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Hiervoor zetten zich dagelijks tientallen vrijwilligers in. Iedere wens is anders en de stichting wil de liefste wens zo goed mogelijk vervullen. Hiervoor is maatwerk, creativiteit en geld nodig.

Meer weten over de wens van Simone? Lees het verslag op de site van Make-A-Wish Nederland: http://www.makeawishnederland.org/nieuws/de-kamer-metamorfose-van-simone

Using Format